Ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σπίτι!

Το πρώτο σου έτος στη σχολή, το πρώτο σου σπίτι. Σε ζηλεύουμε πρωτοετή φοιτητή, μόλις ξεκινά ίσως η πιο όμορφη περίοδος της ζωής σου.

Στα πρώτα σου… τετραγωνικά θα μαζευτούν φίλοι και αισθήματα, γεμίζοντάς τα με όμορφες στιγμές και ατελείωτες ώρες διαβάσματος. Ώρα να οργανωθείς σωστά λοιπόν, και να το φτιάξεις έτσι ώστε να αποτελέσει ένα υπέροχο καταφύγιο για τη νέα σου ζωή.

Αρχικά, αν δεν θες να αγοράσεις καινούργια έπιπλα, μπορείς να κάνεις μια γύρα στα παλαιοπωλεία της πόλης, ή να επισκεφτείς τις σελίδες τους. Είναι σίγουρο ότι θα βρεις αρκετές βίνταντζ ή και πιο μοντέρνες επιλογές για το σπίτι σου.

Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες καθώς εκεί θα βρεις εκατοντάδες μεταχειρισμένα έπιπλα, σε αρκετά καλή κατάσταση (καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτια κ.α.), τα οποία διεκδικούν μια θέση στον χώρο σου! 


Όσον αφορά τον χώρο τώρα, φρόντισε να είναι άνετος με έναν αναπαυτικό καναπέ, και καλό επιδαπέδιο φωτισμό ο οποίος πέρα από στιλ θα σου δώσει και τις στιγμές χαλάρωσης που τόσο αποζητάς μετά από μια ζόρικη μέρα διαβάσματος ή μαθημάτων.


Μια εύκολη και οικονομική λύση, είναι αντί για κρεβάτι να βάλεις το στρώμα στο πάτωμα ή σε βάση με παλέτες. 


Για τις μαζώξεις με φίλους, επίλεξε χουχουλιάρικα χαλιά ή μια φλοκάτη για να αράζετε στο πάτωμα και να τα λέτε.

Για το διάβασμά σου, θέλεις μια καλή επιφάνεια εργασίας – γραφείο. Εδώ μπορείς να παίξεις με δύο επιλογές, είτε το κλασσικό, είτε ένα αναδιπλούμενο αν δεν έχεις αρκετό χώρο.

Για να γεμίσεις τους τοίχους, μπορείς να βάλεις φωτογραφίες φίλων σου, σε κάδρα ή μόνες τους, ώστε να φτιάξεις μια οικεία ατμόσφαιρα. Να, κάπως έτσι ας πούμε:




























Έχε στο νου σου όμως να μη βιαστείς να το «μπουκώσεις» με διακοσμητικά, φωτιστικά, και λοιπά αξεσουάρ με τη μία. Γέμισέ το αργά και σταδιακά με όλα όσα αγαπάς.


Αν ο σπιτονοικοκύρης σε αφήνει να βάψεις τους τοίχους, δοκίμασε να παίξεις με τα χρώματα για να φτιάξεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Από το πιο απλό, δηλαδή να βάψεις έναν τοίχο στον σαλόνι διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους, μέχρι κάτι πιο ψαγμένο, όπως για παράδειγμα να παίξεις με γεωμετρικά σχήματα βάφοντας π.χ. ένα ψηλό παραλληλόγραμμο σε σημείο κενό ή πίσω από κάποιο έπιπλο, σε διαφορετικό χρώμα.

Δες παρακάτω μερικά παραδείγματα:

 


















Σε κάθε περίπτωση, μη φοβηθείς να παίξεις με τους χρωματισμούς, και να συνδυάσεις δύο διαφορετικά χρώματα. Αν για παράδειγμα, το κρεβάτι είναι ξύλινο, μπορείς να κάνεις τον τοίχο από πίσω μπλε σκούρο, ή γκρι, ή πράσινο σκούρο. Τέτοια χρώματα δίνουν βάθος και ζεστασιά σε έναν χώρο.

Απλώς έχε υπόψη σου, ότι καλό είναι να βάλεις έντονο χρώμα κάπου, μόνο όταν τα υπόλοιπα χρώματα είναι πιο muted δηλαδή μονόχρωμα γκρι, μπεζ κ.α. και κάτι μονόχρωμο όταν τα τριγύρω είναι με χρώμα, ώστε να γίνει ωραία αντίθεση.

Αν τώρα ο σπιτονοικοκύρης δεν σε αφήνει να βάψεις τοίχους, ακόμα και μια neutral βάση μπορεί να ζωντανέψει με διάφορα αξεσουάρ και φυτά. Ιδιαίτερα τα δεύτερα με τοο πράσινο φύλλωμά τους, τα όμορφα σχήματα των φύλλων τους και τις φύσης που προσφέρουν αποτελούν ιδανική αγορά για να δώσεις αέρα (και οξυγόνο) ανανέωσης στους χώρους.


Βρες μεταχειρισμένα & καινούρια έπιπλα, εδώ: https://www.kritikes-aggelies.gr/category/epipla

Βρες μεταχειρισμένες & καινούριες ηλ.συσκευές, εδώ: https://www.kritikes-aggelies.gr/category/hlektrikes-syskeyes