Συμβουλές από την Peugeot

Η Peugeot, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα κείμενο με ερωτήσεις και απαντήσεις που ενδιαφέρουν τους πολίτες και τους οδηγούς σχετικά με την επιδημία.


Παραθέτουμε το κείμενο:

Πολλοί ενδιαφερόμενοι τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν απαντήσεις για το σημαίνει η εξάπλωση του κορωνοϊού που είναι σε εξέλιξη για την αγορά, την κατοχή και την κυκλοφορία σας αυτοκινήτου

Έχουμε μαζέψει σας συμβουλές που ακολουθούν σχετικά με το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19 για εσάς και το αυτοκίνητό σας σε ένα οδηγό, βασισμένοι σε συζητήσεις με ειδικούς, μεταξύ των οποίων ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και άλλοι φορείς. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε απορίες σας σχετικά με την νέα πανδημία, και όπου είναι απαραίτητο θα θέτουμε ερωτήσεις αντί για εσάς.

-        Λόγω ηλικίας ίσως είμαι στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητό μου με ασφάλεια;

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δήλωσε πως τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να οδηγούν το αυτοκίνητό τους και να εξυπηρετούν κάποιες απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις, αρκεί να μην βγαίνουν από αυτό, ώστε να μην εκτεθούν στον νέο ιό COVID-19. Τα άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, οι έγκυες γυναίκες και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε απομόνωση μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικά το όχημά τους - για να εξασφαλίσουν ότι συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά και να αποτρέψουν βλάβες, όπως η αλλοίωση της μπαταρίας - αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν και να βγουν από το όχημά τους για να αγοράσουν καύσιμα ή να επισκεφτούν φίλους.

Στους ηλικιωμένους έχει συσταθεί να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική τους απομόνωση βρίσκονται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Περαιτέρω καθοδήγηση περιλαμβάνει την αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων και συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους και χώρους εστίασης. Αυτή η συμβουλή είναι πιθανό να είναι σε ισχύ για μερικές εβδομάδες ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να απολυμάνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού αρκεί για εξουδετερώσετε τους ιούς που ενδεχομένως υπάρχουν στις επιφάνειες ενός οχήματος. Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να είστε περισσότερο σχολαστικοί είναι εκείνα που έρχονται σε επαφή με τα χέρια μας, όπως το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, οι χειρολαβές και οι ζώνες ασφαλείας. Για τις ευαίσθητες επιφάνειες όπως η οθόνη αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριακά μαντιλάκια.

-        Πώς μπορώ να περάσω από έλεγχο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μου και να κάνω service;

Αυτή τη στιγμή ο έλεγχος ΚΤΕΟ πραγματοποιείται κανονικά, αλλά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει εάν επιδεινωθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν, όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το όχημά τους θα έχει πιστοποιητικό ΚΤΕΟ σε ισχύ. Η ημερομηνία λήξης βρίσκεται στην έντυπη μορφή του πιστοποιητικού.

Σε περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς του πιστοποιητικού ΚΤΕΟ ή πλησιάζει η ημερομηνία λήξης, τότε σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με τον Επίσημο Επισκευαστή Peugeot της επιλογής σας.

Όσον αφορά στην συντήρηση του οχήματός σας, τα συνεργεία, αλλά και οι εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν εξαιρεθεί από τις επιχειρήσεις που πρέπει να μείνουν κλειστές, και κατά συνέπεια, to επίσημο δίκτυο συνεργατών της Peugeot θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά υπηρεσίες συντήρησης στους πελάτες τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Peugeot ‘Online Booking’ προκειμένου να κλείσετε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας, χρησιμοποιώντας αυτόν  τον σύνδεσμο.

Μάλιστα, το επίσημο δίκτυο της Peugeot τηρεί όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αναφορικά με την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και πραγματοποιούν ραντεβού, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, διαθέτουν ειδικά αντισηπτικά για τους πελάτες και το προσωπικό και φυσικά, απολυμαίνουν τα αυτοκίνητα πριν τα επιστρέψουν στους πελάτες τους.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε Όχημα Αντικατάστασης, το όχημα αυτό θα σας παραδοθεί κατόπιν απολύμανσης όλων των επιφανειών της καμπίνας επιβατών.

-        Θα είμαι σε αυτό-περιορισμό για αρκετό διάστημα. Η ακινησία θα έχει επιπτώσεις στο αυτοκίνητό μου;

Η ακινησία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να φροντίζουμε ώστε το όχημα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένο.

Το αυτοκίνητο που θα είναι σε ακινησία για μεγάλο διάστημα, ιδανικά θα πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό χώρο στάθμευσης. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το αυτοκίνητό μας απο κλοπή η δολιοφθορά και από τον καιρό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) καθώς και η ηλιακή ακτινοβολία προκαλούν φθορές στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ιδανικά πριν ακινητοποιηθεί το όχημα θα πρέπει να έχουν αλλαχτεί τα λάδια, ψυκτικό και φίλτρο. Πλύνετε το αυτοκίνητό σας καλά πριν το ακινητοποιήσετε και για μέγιστη προστασία γυαλίστε το με προστατευτικό κερί.

Για μεγάλο διάστημα ακινησίας ιδανικά θα πρέπει να αποσυνδέσετε την μπαταρία. Σε αντίθετη περίπτωση καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα ανά 1-2 εβδομάδες, αφήνοντάς το να δουλεύει για 5-7 λεπτά. Προσοχή, αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κλειστό πάρκινγκ, αυτό θα πρέπει να αερίζεται όσο λειτουργεί ο κινητήρας – τα καυσαέρια σε κλειστό χώρο μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Αν το αυτοκίνητο έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, βεβαιωθείτε ότι από τη θέση που το έχετε αφήσει μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία (μακριά από τοίχους κλπ).

Σε περίπτωση που σταθμεύει το αυτοκίνητο σε κλειστό χώρο αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά, ώστε να αερίζεται ο χώρος της καμπίνας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε την υγρασία στο εσωτερικό του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής κουκούλας. Ακολουθήστε τις ανωτέρω οδηγίες, σχετικά με την μπαταρία.

Χρησιμοποιήστε ταλκ ή ειδική κρέμα για να επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων, ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ. Μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα αξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Φροντίστε το ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι γεμάτο. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε ένα μισο-άδειο ρεζερβουάρ προκαλεί οξείδωση στα τοιχώματα.


-        Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου και να φύγω για το εξοχικό μου;

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός Covid-19 έχει υψηλή μεταδοτικότητα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών – εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο. Άλλωστε, οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον νέο ιό  COVID-19, επομένως ένα ταξίδι θα θέσει εσάς και την οικογένειά σας σε κίνδυνο.

Ωστόσο, εάν η μετακίνηση με το αυτοκίνητό σας είναι αναπόφευκτη, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι δεν έχετε εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα, όπως πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και βήχα.

Η μετάβαση σε νέο προορισμό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής που προτείνει ο ΕΟΔΥ και αποφεύγοντας την οποιαδήποτε επαφή με κόσμο.

Επιπλέον, αν στον προορισμό σας παρουσιάσετε πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, πρέπει να μείνετε μακριά από άλλα άτομα.

Εάν επιστρέφετε από ταξίδι, ο ΕΟΔΥ συνιστά να παρακολουθείτε την υγεία σας για 14 ημέρες. Αν στο διάστημα αυτό παρουσιάσετε ύποπτα συμπτώματα, πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι σας. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε τηλέφωνο έναν γιατρό στον οποίο θα αναφέρετε το πρόσφατο ταξίδι σας. Εναλλακτικά πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ καλώντας τα 1135 και 210-5212054.

-    Πρέπει να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου. Υπάρχει ασφαλής διαδικασία;

Οι αγοραστές αυτοκινήτων που απομονώνονται θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να πραγματοποιούν παραγγελίες για οχήματα τηλεφωνικά και μέσω email, αφού οι Εκθέσεις αυτοκινήτων παραμένουν ανοικτές

H Peugeot και το επίσημο δίκτυο εμπόρων της λειτουργούν βάση αυστηρούς κανόνες υγεινής προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες ανα πάσα στιγμή από απόσταση και με ασφάλεια. Μάλιστα, το επίσημο δίκτυο της Peugeot διαθέτει οχήματα δοκιμαστικής οδήγησης τα οποία απολυμαίνονται μετά απο κάθε test drive. Επίσης, η δοκιμαστική οδήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς την παρουσία κάποιου πωλητή στο αυτοκίνητο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πλησιέστερο διανομέα της επιλογής σας.

-   Το αυτοκίνητό μου χρήζει άμεσης επισκευής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με ασφάλεια;

Η βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων, και να διασφαλίσουμε οτι το αυτοκίνητό σας θα λειτουργεί άψογα ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτόν εφαρμόζουμε σχολαστικές διαδικασίες επισκευής και παράδοσης οχημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τους κανόνες τους οποίους ορίζει ο ΕΟΔΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζουμε ότι σε περίπτωση που η επίσκεψη σε συνεργείο κρίνεται απαραίτητη, προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και μια ασφαλή εμπειρία για εσάς. Αυτές οι οδηγίες αφορούν τόσο τις εγκαταστάσεις των Επίσημων Επισκευαστών, όσο και τα αυτοκίνητά μας.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε την Οδική Βοήθεια της Peugeot, η υπηρεσία παραμένει πλήρως λειτουργική και οι Επίσημοι Διανομείς και Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές της μάρκας είναι ανα πάσα στιγμή στην διάθεσή σας πανελλαδικά.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινήσεις:

Μπορείτε να επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας στο 210 6700008. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με τον τοπικό σας Επίσημο Διανομέα ή Eξουσιοδοτημένο Επισκευαστή και μέσω του ιστότοπού μας στο www.peugeot.gr/dealership.html

Σε περίπτωση που σας προβληματίζει η επίσκεψη στο δίκτυο της Peugeot, υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα να εξυπηρετηθείτε στον τόπο διαμονής σας κατόπιν συνεννόησης με τον διανομέα η επισκευαστή της επιλογής σας, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Όλο το προσωπικό της Peugeot σας υπόσχεται οτι θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να έχετε μια ασφαλή μεταχείριση. Ανάλογα με τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, θα σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές στη λειτουργία μας.

Πηγή: https://www.in2life.gr/