Συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές

Είμαστε εδώ για να δώσουμε στους πελάτες μας έναν δωρεάν και εύκολο τρόπο για να αγοράσει, να πουλήσει και να βρει ευκαιρίες!

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας τηρούν τους κανόνες, μερικοί τους αγνοούν. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε οι αγγελίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν δημοσιεύουμε όσες κρίνουμε ως παραπλανητικές. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε πάντα να τα γνωρίζουμε όλα και δεν φέρουμε ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που δημοσιεύονται!  Ο ενδιαφερόμενος έχει την ευθύνη να διερευνήσει, εάν το κείμενο και οι πληροφορίες της αγγελίας ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα!

 

Μοιραζόμαστε μερικές συμβουλές με τους αναγνώστες μας οι οποίοι μπορούν να τους κρατήσουν ασφαλείς στις συναλλαγές/ συμφωνίες τους.


-H 1η και βασικότερη συμβουλή μας είναι η εξής: Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι! Γι 'αυτό και σας ενθαρρύνουμε οι συναλλαγές σας να λαμβάνουν χώρα σε δημόσιο χώρο, στο φως της ημέρας – ίσως και με τη συνοδεία 3ου ατόμου!

- Προσπαθήστε να συναντηθείτε με τον αγγελιοδότη πρόσωπο με  πρόσωπο. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ελέγχετε τι αγοράζετε προτού πληρώσετε.

- Μην αποστέλλετε χρήματα προκαταβολικά & μην προχωράτε σε αγορά, εάν δεν έχετε πιστοποιήσει την ταυτότητα και αξιοπιστία του πωλητή ή αγοραστή.

 

- Προσπαθήστε να πληρώνετε με μετρητά

- Ρωτήστε για αποδείξεις, πιστοποιητικά κτλ. Ειδικά κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου, κινητού, υπολογιστή κτλ.

- Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σας με πρόσωπα, τα  οποία παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας εκτός Ελλάδας.

- Αγνοήστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις εάν πρώτα δεν έχετε πιστοποιήσει τα στοιχεία του προσώπου που ζητά τις εν λόγω πληροφορίες.

 

 

Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανονισμούς  και γίνει καταγγελία κατ’ επανάληψη, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχει, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να  διαγράψουμε τις αγγελίες του ή και να μπλοκάρουμε το λογαριασμό του (email, τηλέφωνα). Αν πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καλέστε απευθείας την αστυνομία/ δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σε περίπτωση απάτης, συνεργαζόμενοι με την αστυνομία παρέχουμε ό,τι πληροφορίες χρειάζονται και ό,τι στοιχεία διαθέτουμε.

 

Αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά/ συμφωνία.